Diensten

Wij leveren de volgende diensten.

Transport camper, auto of caravan

Handelsonderneming Freriks transporteert caravans, campers en auto's vanuit heel Europa naar Nederland en andersom, met de focus op Duitsland, Frankrijk en België. Om dit transport deskundig te kunnen uitvoeren, beschikken wij over een Mercedes Atego 1224 met een laadbak van 9 meter lang en 2,50 meter breed en een sterke lier. Zo zorgen onze ervaren chauffeurs ervoor dat uw voertuig veilig op de plaats van bestemming aankomt. Bovendien zijn al onze transporten verzekerd.

Complete invoer camper, auto of caravan

Invoeren camper

Wilt u een camper kopen in het buitenland, maar ziet u op tegen alle formaliteiten? Handelsonderneming Freriks kan voor u het complete traject van de invoer uit o.a. Duitsland, Frankrijk of België regelen.

Wij beginnen met de zoekopdracht voor een bepaalde camper. Heeft u deze zelf al gevonden, dan verzorgen wij de eventuele afmelding van het voertuig. Heeft u bijvoorbeeld een camper gekocht van een particulier in Duitsland, dan moet deze eerst bij het Strassenverkehrsamt afgemeld worden, voordat hij ingevoerd kan worden in Nederland. Wij regelen vervolgens het transport, waarbij uw camper op het moment van ophalen al is verzekerd voor transport. Wij controleren vooraf of de juiste papieren aanwezig zijn en regelen de juiste invoerpapieren voor de douane (BPM-aangifte) en de RDW, waar het voertuig zonodig gekeurd zal worden. Na de keuring heeft u ongeveer 2 weken later het kentekenbewijs in huis.

Importeert u een camper en moet u nog een tijdje wachten? In die wachttijd kunnen wij ervoor zorgen dat er nog iets op of aan uw camper gemonteerd wordt, bijvoorbeeld een satellietschotel, fietsenrek of zonnepaneel. Wij werken daarvoor samen met Camper & Caravan Service Arno in Westervoort www.ccsa.nl.


Invoeren caravan

Wilt u bv. in Duitsland een caravan aanschaffen en die in Nederland invoeren, dan kunnen wij diverse zaken voor u regelen, met alles wat daarbij komt kijken: de aankoop, de eventuele afmelding van de caravan bij het Strassenverkehrsamt, het transport en de RDW-keuring. Let wel: op een caravan zit geen BPM.


Invoeren auto

Ook voor het invoeren van een personenauto en voor het transport van bijzondere auto's, zoals sportauto's en oldtimers, bent u bij Handelsonderneming Freriks aan het juiste adres. Heeft u de gewenste auto gevonden, dan regelen wij niet alleen de aankoop, maar ook de eventuele afmelding (bv. bij het Strassenverkehrsamt in Duitsland), het transport, de invoer bij de douane, de identificatie/keuring bij de RWD en de BPM-aangifte.

Transport schadeauto's

Heeft u in het buitenland schade opgelopen aan uw voertuig? Handelsonderneming Freriks vervoert u camper, caravan of auto weer terug naar huis. Wij regelen voornamelijk transporten vanuit Duitsland, België en Frankrijk, maar desgewenst kunnen wij uw schadeauto vanuit elk land in Europa naar Nederland vervoeren. Voor een scherp tarief zorgen wij ervoor dat uw voertuig bij de garage of bij u thuis wordt afgeleverd. Onze vrachtwagen beschikt over een sterke lier, zodat wij ook niet-rijdbare voertuigen kunnen transporteren.